Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifimiz size yaz sıcağında farklı ve ferahlatıcı bir tat verecek. Tatsız karpuzu da değerlendirmenizi sağlayacaktır 🙂
Evet, en son aldığımız kavun güzel kokuyordu ama dokusu neredeyse sıfır şekerli ve bu haliyle insan onu yemekte güçlük çekiyor. Evde karpuzdan kurtulma zahmetine girmediğim için iki farklı şekilde değerlendirdim.
Bu tariflerden ilki karpuzlu limonataydı. Aslında tıpkı kokteyllerde olduğu gibi şurup veya limonata bazı hazırlıyoruz. Normalde bu şerbet sadece su ve şekerle yapılır ama limonatamızı daha lezzetli hale getirmek için rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip kaynatacağız.
Tadını gerçekten beğeniyorum. Genelde fazla su eklemiyorum ve fazladan su yerine bardağa biraz limon suyu döküp üzerine soda koyuyorum. Bence bunu da denemelisin 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Karpuz ve limonata tarifi için malzemeler
- 1 büyük dilim karpuz (250 gr) 1 su bardağı limon suyu (10 adet taze sıkılmış limon) 1 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi (1 yemek kaşığından biraz fazla rendelenmiş) 1,5 su bardağı su 3 su bardağı daha sonra eklemek için ( zevkinize göre daha fazla ekleyin)
Karpuzlu limonata tarifi nasıl yapılır?
İnce bir rende kullanarak limon kabuklarını rendeleyin. Toz şeker, limon kabuğu ve 1,5 su bardağı suyu küçük bir sos tenceresine alın. Suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karpuzu dilimleyin, üzerine limon suyunu ekleyin ve blenderdan geçirin. Soğuyan karışımı püre haline gelen karpuza ekleyin. 3 su bardağı su ilave edip buzdolabında soğumaya bırakın. (Tatmak için biraz su ekleyebilir veya benim yaptığım gibi soda ilavesiyle tüketebilirsiniz.) Son olarak ince bir süzgeç veya tülbent ile süzün ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]