medyauzmani.com

Kars İçli Kete – Tatlılarım

Kars İçli Kete Tarifi için,

İçerisine uygun bir tencereye un ve yağ alınır ve aroması çıkana kadar ısıtılır.

Daha sonra tuz veya şeker dökülür ve birkaç çalkalamadan sonra alt kısmı kapatılır ve soğumaya bırakılır.

Hamuru için su, süt, şeker, tuz ve mayayı karıştırıp 3-5 dakika pişirin. Bekledikten sonra margarini ekleyin.

Yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun, son 1/2 su bardağı sıvı yağı elinize dökün, hamuru tekrar iyice yoğurun, toplayın ve mayalanması için üzerini örtün.

Hamuru eşit parçalara bölün ve merdane yardımıyla hafifçe yuvarlayın.

Açılan hamura sıvı yağ sürün ve iki tarafını ikiye katlayın yani dikdörtgen şekli verin ve yağ sürün.

Alınan dikdörtgen haçların uçları ortada yapılır ve kare alınır. Soğuyan iç çamurun arasına yerleştirilerek demet gibi kapatılır ve ortada toplanır.

Hamuru bir kenara alıp dinlenmeye bırakın.

Toplanan ve dinlendirilen ekmekler yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin ortasına, elinizle bastırarak mümkün olduğu kadar inceltip üzerine yumurta sarısı (yağlı da olabilir) konur.

200°C fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Kars İçli Kete hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın