medyauzmani.com

karşılaştırmak

Kumpir tarifi malzemeleri

  • 4 adet orta boy havuç (kişi sayısına göre arttırılabilir)
  • 10-12 adet salatalık turşusu
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • ketçap
  • mayonez
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış zeytin
  • 5-6 adet sosis (hafif haşlanmış)
  • 400 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kumpir tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Fırını 240 derecede önceden ısıtın. Patatesleri iyice yıkayın ve ayrı ayrı parşömen kağıdı ve alüminyum folyoya sarın. Isınan fırının tel ızgarasına alın ve yumuşayana kadar pişirin.
  2. Patatesler pişerken garnitürü hazırlayın. Bunun için pansuman suyunu süzün ve bir kaba alın.
  3. Konserve mısır ekleyin. Salatalık turşularını küçük parçalar halinde kesin ve sosisleri dilimler halinde keserek ekleyin ve karıştırın.
  4. Patatesler pişince ocaktan alıp ortadan ikiye kesip kenarlarında kalacak şekilde kaşık yardımıyla iç kısımlarını çıkarın ve bir kaba alın.
  5. Patateslerin içlerine tereyağı, bir tutam tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip tereyağı ve kaşar peyniri eriyene kadar patateslerle karıştırın.
  6. Hazırladığınız krema karışımını patateslerin ortasına koyun. Mayonez ve ketçap ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Resimli kumpir tarifi nasıl yapılır?

  • börek tarifi
  • Kızarmış patates
  • kek tarifleri
  • çömlek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Etli humus yemeği yanında lokum gibidir

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın