Kartopu Bisküvisi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İstanbul’da yoğun kar yağışı devam ediyor. Hafta sonu kar yağdığı için evdeydik. Diziyi izledik ve durduk. Yoğun ve yorucu bir yılın ardından tatmin olmadım desem yalan olur. İşyerleri ve okullar tatil olduğu için evde yapılabilecek bir tarifi çocuklarla paylaşmak istedim.

Ben bu satırları yazarken hala fırında pişiyorlar 🙂 Az malzemeli süper lezzetli tarif Kartopu Kurabiye 🙂 Tereyağı, nişasta ve pudra şekeri ana malzemeler. Kalan lezzet ister limon ister portakal olsun tamamen size kalmış.

Bildiğiniz gibi patates kızartmasının hamuru biraz serttir. Tartamazsınız, bardak ölçünüz sığmıyor, un çok geliyor, hamuru toparlayamıyorsanız daha fazla ekleyebilirsiniz, örneğin 1-2 yemek kaşığı tereyağı yoğururken. Böylece çok çabuk iyileştiğini göreceksiniz.

Kartopu pasta tarifinde kabartma tozu kullanmıyoruz ancak kurabiyelerin kabarmasından dolayı fırın tepsisine dizildiğinde 3-4 cm aralıklı dizler yoksa deformasyonlar olabiliyor.

Aşk…

Kartopu Kurabiye Tarifi Malzemeler

    130 gr tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri (50 gr) ½ çay bardağı buğday nişastası (30 gr) 2 su bardağı un (210 gr) 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 1-2 damla vanilya aroması Üzeri için ekstra pudra şekeri

Kar keki tarifi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın. Üzerine nişasta, pudra şekeri, un, vanilya aroması ve portakal kabuğunu ekleyin. Hamur toplanmaya başlayana kadar kasede yoğurun. Tezgaha aldığınız hamurları iyice toparlanana kadar yoğurmaya devam edin. Zor bulursanız 1-2 çay kaşığı tereyağı ekleyin. Hamuru 20 eşit parçaya ayırıp teker teker açın ve 3-4 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 15-17 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın. Pudra şekeri serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın