Kaşarlı Fırında Patlıcan (En İyi Patlıcan Türü)

Öncelikle patlıcan iyice yıkanır, soyulur ve parmak halkaları şeklinde kesilir.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Zeytinyağı ve kekik karışımı yaygın olarak kullanılmaktadır. Kızartılmayacağı için fırında pişirilir.

Şimdi üzerine kıymalı sos yapalım; Kıyılmış ete biraz su ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin. Zeytinyağı ve tereyağını ekleyin.

Soğanlar küçük küçük doğranıp ilave edilir. Biraz karabiber serpip ekleyin. Yapraklar yumuşayana kadar pişirilir. Konserve veya konserve domates eklenir. Son olarak 1 su bardağı su ilave edilerek altı kapatılır.

Fırında pişen patlıcanlar ayrı bir fırın tepsisine dizilir, üzerine kıymalı hamur dökülür, üzerine bol kaşar peyniri serpilir. Peynir eriyene kadar tekrar fırına verilir.

Isı geçtiğinde parçalara ayrılarak servis edilir. Kefir ile iyi gider.

Bir deneyin derim.. Patlıcanın en güzel çeşidi…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın