Fırında Tavuk ve Karnabahar Tarifi,
Öncelikle karnabaharı çiçeklerine ayıralım ve yıkayalım.
Bir tencereye alıp biraz kaynatıp suyunu süzelim.
Fazla pişirmeyin yoksa pişerken dağılırlar!
Göğüs etini küp küp doğrayalım.
Havucu soyup yemek için küçük soğanları doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırdıktan sonra eti alıp suyu bitene kadar karıştırarak kavurun.
İlk olarak üzerine havuçları alın ve birkaç dakika pişirin. karıştıralım.
Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip ara ara karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
Son olarak karnabaharı ekleyip karıştıralım ve fırın kabına dökelim ve üzerine kaşar peyniri serpelim.
Kaşar peyniri kestim, kullanıyorum.
Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene ve kızarana kadar pişirin.
İlk ısı çıktığında afiyetle yiyebilirsiniz.
Yanında pilav ve salata yapabilirsiniz.
Kaşarlı Tavuklu Fırında Karnabahar hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]