Bugün sürpriz bir kararla can dostum Sinem’in misafiri olarak Sakarya’nın Karasu ilçesine geldik. Çok sakin ve hoş bir şehir. İstanbul’a yaklaşık 2,5 saat uzaklıktadır. Sahil temiz ve bu aralar kalabalık değil 🙂
Varır varmaz ilk işimiz deniz sezonunu açmak oldu ve deniz sıcacık haberiniz olsun 🙂 Denizden dönünce annem bize köfte yaptı ama ben bir kaşık salata yapmaya karar verdim. ilk kez Sigdem Teyze’de tattım. Orijinal tarifte taze nane var ama ben fesleğen kullandım.
Kaşık salatanın en önemli özelliği kullandığınız salatanın malzemelerinin çok küçük porsiyonlar halinde kesilmesidir. Biraz can sıkıcı gibi görünse de et yemeklerinin, özellikle kebapların yanına çok yakışıyor. Aşk…
İçerik Tablosu
Salata kaşığı tarifi için malzemeler
2 olgun domates
3 Salatalık (Çengelköy)
2 adet sivri biber (acı da olabilir)
5 yeşil soğan
3-4 diş sarımsak (taze ise 2 dal)
Bir tutam taze fesleğen
1 demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
yapılışı
1- Salatada kullanacağınız malzemeleri yıkayın ve istenirse domates ve salatalıkların kabuklarını soyun.
2- İnce ince doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın.
3- Son olarak tuz, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]