Kastamonu Köy Pidesi – Benim Lezzetli Yemeğim

Kastamonu Köy Pide Sırrı için,

Kıymayı kendi suyunu çekene kadar pişirelim, sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı ekleyip tuz ve karabiberi ekleyerek kavuralım.

Sakin olalım.

Patatesli kaşar peyniri de yapabilirsiniz.

Hamuru için ılık sütte şekeri eritin, un, tuz ve yağı ekleyip yavaş yavaş ılık su ilave ederek 10 dakika yoğuralım.

Bir saat mayalanması için bekleyelim. Bir yemek filmi ile kaplarsanız, enerji de hızlanacaktır.

Daha sonra küçük mandalina toplarına bölün. 10 tane aldım. Eşyaları ekleyerek miktarı artırabilirsiniz.

20 Dakika. Üzerini örttüğümüz bezeleri dinlendirelim.

Bezelerin altını kazalım ve uzun süre açalım. Ortasına çamur koyup kenarlarından kapatalım. Ortaya katılalım ve bir süre basalım.

Üzerine yumurta sarısı yağı sürün ve bir fırça ile yıkayın.

225 °C’lik fırında üzerleri biraz pembeleşip kahverengileşene kadar pişirin. Dışarı çıktığımda tereyağı ekleyeceğim.

Not: İki açık uç yaptım. Fırında hafif kahverengileşmeye başlayınca alıp etin üzerine çırpılmış yumurta döktüm. Tadı farklı.

Kastamonu Köy Pidesi hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın