Merhaba sevgili arkadaşım,
Böreklerin benim kurtarıcı tariflerim olduğunu söylesem kesinlikle abartmış olmam. Biri geldiğinde ya da bir yere gittiğimizde özellikle hazır patates cipsinden hazır pankek yapmayı seviyorum. Aslında benim favorilerim Çin böreği veya krep ama pazen hamuru gibi tarifler de süper rahatlatıcı.
Küçük bir fırın tepsisine (25 x 15 cm) 2 yufka yufkası harika oluyor. Üstelik yaptığınız sulu böreğin aynısı 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Katlanmış hamur tarifi için malzemeler (doldurulmuş hamur)
- 2 yufka 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 100-150 gram beyaz peynir Tuz Maydanoz
Katlanmış hamur (hazır hamurdan) nasıl yapılır ve bir tarif?
Derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu çırpın. Beyaz peyniri çatalla ezin veya elinizle ufalayın. Maydanozu ince ince kıyın ve ufalanmış peynirle karıştırın. İlk yufkayı masaya koyun ve üzerine hazırladığınız yoğurtlu sostan cömertçe yayın. Üzerine peynirle karıştırılmış maydanoz serpin. Püskürtmeyi bitirdiğinizde, kağıdı size bakan tarafından tutun ve ortaya doğru itin. Diğer ucunu da aynısını yaparak kesin. Hamur katlanmış bir kurdele haline geldiğinde ikiye bölün ve yağlanmış bir fırın tepsisine koyun. Diğer yufkalara da aynısını yapın ve kalan sosu böreğin üzerine yayın. 180 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Tart hamurunu üzerini bir bezle örtüp oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]