medyauzmani.com

Katmanlı Sütlü Katman

Pişirdikten sonra katmanlara ayrılan çıtır katmer yapıyoruz.

Sütü ve tuzu bir kaba alıp elimizle çırpıyoruz.

Azar azar un ilavesiyle kulak büyüklüğünde bir hamur elde edene kadar en az 5 dakika iyice yoğurup üzerini örtüp 20 dakika dinlendiriyoruz.

Hamuru 7 eşit parçaya bölün

Elimizle yuvarlayıp parmağımızla bastırarak tepsiye alıyoruz.

Hamuru bir kaba alıp 1/2 çay bardağı sıvı yağ döküp iki tarafını da yağa alıyoruz.

Tekrar üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.

tereyağını eritiyoruz

Metalin üzerinde duran hamuru alıyoruz, elimizi eritilmiş yağa batırıyoruz ve hamuru parmaklarımızla çekerek açıyoruz.

Açılırken küçük yırtıklar varsa alarm vermeden açmaya devam ediyoruz.

Hamuru iki parmak genişliğinde birleştirip çeviriyoruz çiçek şeklinde sarıyoruz ve ucunu yere koyuyoruz.

Tüm hamura aynı işlemi yapıp üzerlerini kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz.

Daha sonra hamurun altına ve üstüne un serpiyoruz ve bir pim yardımıyla yuvarlatıyoruz.

Teflon tavada orta ateşte pişiriyoruz.

Pişirirken eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla koyup pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Katmer ve süte ayrılan çıtır katmer hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın