Katmer – Balaz – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bayram boyunca hiçbir şey yapmama konusunda çok inat eden bizler, yine dayanamayıp yollara düştük. Karasu dinlenmemiz için güzel bir durak oldu. Dün gece Mellen Nehri kıyısında kamp kurduk ve hava çok soğuk olmasına rağmen akan suyun sesi ve mangalda cızırdayan köfte kokusu harika bir gece yaşattı.

Balaz olarak da bilinen Katmer’i bu sabah hazırladık. Batı Karadeniz insanının kahvaltılarda, düğünlerde ikram ettiği katmer tarifini Sigdem Teyzeden öğrendim. Ana malzemesi un, su ve sıvı yağ olan bu yöresel lezzeti peynir, tereyağı veya haşhaş tohumu ile tadabilirsiniz.

Bahçeden toplanan nefis közlenmiş biberleri de eklemeden geçmek istemedim 🙂

Aşk…

Katmer Tarifi Malzemeleri – Balaz

    1 kg un 2 su bardağı su Hamuru yumuşatmak için 1 tutam tuz Hamuru katlamak için 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı un Kızartmak için ½ su bardağı sıvı yağ

Katmer – Balaz tarifi nasıl yapılır?

Unu derin bir kaba alıp azar azar su ekleyerek yoğurun. Kulak memenizden daha koyu bir kıvam alana kadar bu işleme devam edin. Hamur toparlanınca mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. (Maksimum 9 beze yapın) Açık bezeyi mutfak tezgahına unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız bezelerin üzerine zeytinyağı ve unu gezdirin. Yuvarladığınız bezeyi kenarlarından tutarak ortaya doğru 3-4 kez katlayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu gül hamuru gibi yuvarlayıp pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açarak unlayın. Tüm bezeler için aynı işlemi yapın. Biraz sıvı yağ ile yağlanmış tavada pişirerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın