medyauzmani.com

Katmer Böreği (Soğutup veya Fırında Pişirin)

Herkese merhaba, ilk denememde en iyi sonucu aldığım kurabiyeler bunlardı umarım beğenirsiniz. Bütün yufkayı sardım ve dondurucuya koydum.

Katmer Kek Tarifi için önce sosumuzu yapıyoruz. Tüm malzemeleri çırpma teli ile karıştırın. İç çamur için tüm malzemeleri karıştırıp kenara alın.

Hamurunuzun ilk kısmını masaya veya masaya açıyoruz, karıştırdığımız sostan bir miktar döküp fırça yardımıyla her tarafına yayıyoruz.

Sos yayıldığında üzerine ikinci yufkayı koyuyoruz. Önce hamuru dört eşit parçaya ayırıyoruz. Daha sonra kestiğimiz dört parçayı sadece dörde böldük.

Her parçanın ucuna yeterince iç çamur koyuyoruz, küçük bir köşe alıp sonuna kadar sarıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar eşit şekilde sarıyoruz. Toplamda 12 adet olmak üzere iki paket yufka sardım.

Sos kaldıysa yumurta sarısını da sosundan sonra koyup biraz bekletebilirsiniz.

Yarısından fazlasını buzluğa koydum. Bunları dondurucuya atmak için uygun bir kağıt tabak üzerine koydum. Onları streç filme sardım ve bir dondurucu poşetine koydum, sonra dondurucuya koydum.

Kalan keklerimi yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirdim.

Katmer Böreği hazır.

Çocuklarım onu ​​sevdi. Umarım dener ve beğenirsiniz. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın