Katmer Börek Tarifi için,
Büyük bir kapta önce su, süt, şeker ve mayayı ekleyin.
Mayanın erimesi için 5 dakika. bekleyene kadar.
Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini streç film ile kapatıp ılık bir yerde 1/2 saat bekletin.
Çapraz ikiye bölünür. Daha sonra 20 eşit parçaya bölünür.
Hafifçe unlanmış tezgaha 10 adet bezeyi yayın ve tepsi büyüklüğünde açın.
Her katın üzerine oda sıcaklığındaki yumuşak margarin bolca sürülür ve hamur üst üste dizilir.
Alt ve üst kısımlar yanmaması için bir tabağa alınır.
Diğer hamurlarda da aynı şekilde oluyor.
1/2 saat buzdolabında bekletin.
Dondurucudan alınan hamur merdane yardımı ile yuvarlanır.
Bıçak yardımı ile 12 eşit parçaya bölünür.
Rulo yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Yumurta ve kakao iyice yıkanır ve hamurun üzerinde yıkanır.
Önceden ısıtılmış 150 ila 170 ° C’de altın kahverengi olana kadar pişirin.
30-35 dk. bu yeterli.
Katmer Böreği hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]