Katmer’in El Yapımı Tarifi (Talimatlı)

Merhaba arkadaşlar el emeği ile açılan muhteşem bir lezzet mutlaka denemelisiniz. Talimatları takip ederseniz, iyi sonuçlar alırsınız.

Bir karıştırma kabına su, toz şeker ve tuzu ilave edip unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.

Ekmekler toparlanınca üzerine mutfak bezi sarıp 25 dakika dinlenmeye bırakalım.

Hamur kabarırken tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştıralım ve kenara alalım. Kalan hamuru da alıp un tezgahına alıp 10 eşit parçaya bölelim ve her birini süsleyelim.

Kaşıkla teker teker alıp kenara koyalım üzerlerine 2-3 yemek kaşığı tereyağ ve karışık sıvı yağ gezdirelim.

2.Hamuru da ekleyip tekrar yağdan yağlayalım, şimdi hamuru yavaş yavaş çekip yırtmadan genişletelim, kek tabağı gibi olacak.

Sondan başlayalım, katlayalım, çiçekli pasta gibi yuvarlayalım, sarıp bir tabağa toplayalım, iki katta 10 beze yapalım, yani beş katımız oluyor.

Katları streçleyip buzdolabına kaldıralım ve bir saat dinlendirelim.

Dinlenen katmerleri merdane yardımıyla açıyoruz. Çok kalın değil belki hamur olur çok ince olmaz kalın katmerler elde ederiz.

Tavayı kısık ateşte 5 dakika ısıtalım, kısık ateşte katmerleri güzelce pişirelim.

Yine her iki tarafına da tereyağlı karışımı sürelim ilk sıcaklığı gidince servis edelim.

El yapımı katmer hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın