Katmer’in Tatlı Tarifi – Benim Tatlı Yemeğim

Tatlı Katmer tarifi için önce bir karıştırma kabına biraz un koyun ve ortasını havuz gibi açın.

Maya ve şekeri ekleyin. Sıcak süt ve suyu ekleyip karıştırın, beş dakika mayalanmaya bırakın.

Sonra tuz ekleyin, yoğurun. Hamurun biraz yapışkan hale gelmesine izin verin. 30 dakika ısınmasına izin verin.

Daha sonra bezeleri portakal büyüklüğünde yapın, bezelerin üzerini bir bezle örtün.

Ben margarin kullandım. Margarini eritin.

İnce bezeleri açıp üzerlerine margarin sürün.

Sigara gibi sarın ve yuvarlayın. Tekrar örtün. 20 dakika bekleyin.

Yağ soğutma. İlk beze ile başlayarak hafifçe açın. Yağsız teflonda ön ve arka pişirme.

Lezzetli Katmer servise hazır.

Bu güzel tarifi @tugba_gamzeli_melek kardeşimden aldım yaptım ve çok lezzetli oldu 😋😋😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın