İncir tam mevsiminde ise çok lezzetli bir reçel yapıyoruz.
Kavak İncir Reçeli tarifi için önce aldığımız incirleri temizliyoruz.
Tencerede iyice yıkanmış incirleri alıyoruz.
İncirlerin üzerine 4 su bardağı şeker koyup tencerenin kapağını kapatıp buzdolabına koyuyoruz. Vaktiniz varsa 1. gün, vaktiniz yoksa buzdolabında 10 saat dinlendiriyoruz.
Kalan incirleri ocaktan alıp 2 bardak su koyup kaynatıyoruz.
İncirleri pişirirken kaşıkla dövmüyorsanız zaman zaman tencereyi sallayarak sallıyoruz.
Reçelin içine yarım limonun suyunu sıkın ve beş dakika kaynatın.
Dilerseniz hemen sıcak bir kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çeviriyoruz.
Kavak İncir Reçeli hazır Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]