Kavala Kurabiye (Badem Unlu Bisküvi) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tarifler.net.tr Kurabiye Haftası’nın ikinci tarifi Kavala Kurabiye sizlerle. Bu tarif Lullaby tarafından blog sistemimizden hazırlanmıştır. Görünümü o kadar hoşuma gitti ki ilk fırsatta denemeye karar verdim. Kitchen Secrets blog servisinde o kadar çok güzel tarif var ki, fırsatım olsa hepsini tek tek denemek isterdim. Bu vesileyle tüm blog yazarlarını harika paylaşımlarından dolayı tebrik etmek istiyorum 🙂

Ninni tarifinde tereyağının sıcaklığının ve badem ununun içindeki yağ yüzdesinin bisküvinin kıvamını etkileyebileceğinden bahsediliyor. Aynen öyle… Dün kurabiyelerde kullanmak üzere un kavuruyordum, soğumasını beklerken yemeğe misafirin geleceği haberini aldım. Pişirdikten ve düzenledikten sonra kurabiyeler kaldı. Böylece unlu karışım bir gün bekledi ve üzerini ne kadar streçle örtseniz de kurudu.

Orijinal tarifi burada. 1 yumurta + 2 yumurta akı ekleyerek toparlayabildiğim için fazladan badem veya badem eklemedim. Kup ölçülerimiz arasında fark olduğu için ağırlıkta da fark vardı ama sonuçta güzel bir kurabiye oldu.

Badem tozunu pastanelerden ve internetten temin edebilirsiniz. Sadece basit bir google araması yapın.

Not: Bu hamurdan yaklaşık 50 kurabiye çıkıyor tabi ki bu miktar servis edeceğiniz ay şeklinin doluluğuna ve büyüklüğüne göre artıp azalabilir.

Hoşgeldiniz

Kavala Kurabiye Tarifi Malzemeler

    3 su bardağı un (300 gr) 2 su bardağı badem tozu (180 gr) 1 su bardağı pudra şekeri (115 gr) 130 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) 1 tatlı kaşığı vanilya 1 yumurta + 2 yumurta akı (hamur toparlanmıyorsa yumurta beyazı kullanın) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

yukarı:

    Yarım su bardağı pudra şekeri

Kavala Kurabiye (Badem Unlu Bisküvi) Tarifi Nasıl Yapılır?

Un ve badem tozunu bir tavaya veya geniş bir teflon tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana ve rengi biraz koyulaşana kadar kavurun. (yaklaşık 10-12 dakika). Unlu karışımı soğuması için başka bir kaba aktarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. 1 su bardağı pudra şekeri, tereyağı, vanilya, yumurta ve kabartma tozunu mikserle iki dakika çırpın. Oda sıcaklığına gelen un ve badem tozu karışımını homojen bir kıvama gelen karışıma ekleyin ve 1-2 dakika yoğurduktan sonra mutfak masasına alıp malzeme kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Badem tozunun yağ içeriğine, yağın sıcaklığına ve yumurtanın büyüklüğüne göre hamurun kıvamı değişebilir. Toplanması zorsa içine 1-2 yumurta akı, yumuşaksa biraz un ekleyip karıştırın. Toplanan hamuru 10 dakika bekletin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Yarım ay kalıp kesim. (Bunun için yuvarlak bir kalıp yeterlidir). Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. (15 dakika sonra kontrol edin) Fırından çıktıktan 5 dakika sonra kalan pudra şekerini bisküvilerin üzerine her tarafını kaplayacak şekilde serpin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın