Kavala Kurabiye Tarifi, Kavala Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Günlerce dayanacak simli bir pasta yapıyoruz.
Önce bademleri mutfak robotuna yavaş yavaş alıyoruz ve bademleri sertçe doğratıyoruz, yarısını alıyoruz.
Kalan bademleri robotta toz haline gelene kadar öğütüyoruz.
Bir tavaya bademleri, iri kıyılmış bademleri ve cam tozunu ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Isıttıktan sonra soğuması için kenara alıyoruz.
Bir kapta oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, 1 yumurta, 1/2 su bardağı sıvı yağı ekliyoruz.
Kabartma tozu, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın.
3 su bardağı unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru iki eşit parçaya, daha küçük kurabiyeler istenirse üç eşit parçaya bölün.
Önce elimizde yuvarlayıp elimizle tezgaha bastırarak uzun ince dikdörtgen şeklinde bir hamur elde ediyoruz.
Bir bardak yardımıyla hamurdan yarım ay kurabiye yapıyoruz.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip 180 C ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşince fırından çıkarıyoruz.
Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Soğuyunca servis tabağına aktarın.
Nefis Kavala kurabiyeleri hazır.
çok özlem 😋.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]