Kavanoz Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kavanoz Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Et ve sebze yemeklerini herkesin damak zevkine göre porsiyonlarda, kırılmadan, kavanozda pişirebilirsiniz.

Herkes favori web sitelerini kullanabilir. Tuz, acısına aldırış etmeyenler için ayrı yapabilirsiniz.

Kalabalık sofralar için özelleştirebilirsiniz.

Yapımı kolay ve eğlenceli

Patlıcanları tuzlu suda bir süre acılığı çıksın diye yıkıyoruz. Sebzeleri serpiyoruz.

Kavanoza önce eti, sonra sebzeleri koyuyoruz.

Aralarına soğan, sarımsak ve biberi koyuyoruz.

Salçayı ve suyu açıyoruz. Tuzu da suda eritiyoruz.

Her bir kavanoza 3 parmak domates suyu koyuyoruz.

Öncelikle kavanozların ağızlarını pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile sarıp kapatıyoruz.

200 C fırında 1 saat pişiriyoruz.

Dışarı çıktığında kavanozu tutarken ve açarken dikkatli olun.

Sıcak buhara maruz bırakmayın.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın