Sarımsak Turşusu tarifi için öncelikle sarımsakların kenarlarından temizlenir ve resimde gördüğünüz gibi sapları tamamen çıkarılır.
Daha sonra bir kaba konur, içine su konur ve ağzı kapatılır ve iki gün bu şekilde beklerler. Su sadece bir kez değiştirilir. Tekrar değiştirmeye gerek yok yoksa tadını kaybeder.
Daha sonra turşunun yapılacağı gün sarımsaklar özenle kavanozlara konur ve tuz ilave edilir.
Limonlar da kesilip paketlenir.
Kavanoza 1 bardak sirke ilave edilerek kalan kısımlara su eklenir ve çok küçük bir boşluk bırakılarak ağzına kadar doldurulur.
Sıkıca kapatılmış kavanozlar iki hafta boyunca açılmayacaktır.
Süre sonunda Sarımsak Turşusu muzunu açıp yiyebilirsiniz.
Yemeğinizin tadını çıkarın 😋👌
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]