Merhaba arkadaşlar. Bugün size susam kavurma tarifi vermek istiyorum. Yapmasını bilenler için kolay ama bilmeyenler için yurt dışından almayı durduracak bir sır. Evet zaman alıyor ama sonuçta hazır, temiz ve güvenli bir ürününüz var. Marketlerdeki ürünlere ve hazır gıdalara inanmayanlara hitap eden bu tarifi kitaplarınıza eklemeyi unutmayın.
1 su bardağı kuru fasulyeyi çok geniş bir tencereye alalım, tavayı ocağın gözünün ortasına koyalım ve harlı ateşte açalım tavaya yağ eklememelisiniz, her halükarda susam bir üründür. kendi içinde çok fazla yağ var.
Susamları yüksek ısıda susamlar ısınana kadar kavuralım, sonra sürekli karıştırarak ocağın en düşük seviyesinde susamın rengi değişip kahverengileşinceye kadar bu işleme devam edelim.
Sürekli ve etkili bir şekilde karıştırmak çok önemli, susamları tencerenin her yerinde karıştırmalısınız, tek bir tohum bile atlanmamalı. Karıştırma işlemini düzgün yapmayı ihmal etmeyin. Özellikle renk değiştirmeye başlarsa. Kavurduktan sonra tavayı ocaktan alıp soğuk bir yere koyalım veya ocağı kapattıktan sonra iki dakika karıştırmaya devam edelim çünkü susamlar sobanın sıcağında yanmaya devam edecektir. yerde.
Ocağı kapattık sanmayın yoksa susamlar tencerenin ısısıyla yanmaya devam edecek ve öğütülmüş tohumlar yanacaktır. O yüzden daha sonra kötü bir sürpriz yaşama. Susam çok çabuk yanan ve koyulaşan bir ilaçtır. Tava soğuduğunda susam tohumlarını soğumaya bırakın.
Susam tohumları tamamen kuruduktan sonra gönül rahatlığıyla istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]