Kavun kasesinde meyve salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Meyve salatası yapmak ve yemek başlı başına bir zevktir. Her ramazanda özel misafirlerime iftardan sonra çaydan önce yaptığım bir ikram karpuz veya karpuz kasesinde meyve salatasıdır. Bazen vaktim olursa karpuzlardan küçük meyve sepetleri de yapıyorum.

Bir meyve salatasının içinde meyve topları yapmak için karpuz bıçağı kullanabilirsiniz. Ancak böyle bir bıçağınız yoksa meyveleri küp şeklinde kesebilirsiniz. Bu tarifte kullandığım karpuz iri bir kavun. Mevsimine göre farklı meyveler kullanabilirsiniz. Meyve tatsız ise pudra şekeri ile tatlandırabilirsiniz. Aşk..

Karpuz kasesinde meyve salatası tarifi için malzemeler

1 küçük fasulye (iki kişilik 1)
2 adet kivi
1 şeftali
1 su bardağı üzüm
5 kayısı
İsteğe bağlı kiraz veya çilek

Tatlı için çikolata sosu hazır.

Karpuz kasesinde meyve salatası tarifi nasıl yapılır?

1- Önce küçük boy karpuzu iki eşit genişliğe bölün. Ceviz yardımıyla çekirdeklerini temizleyin. Karpuz bıçağı kullanarak karpuzun etli kısmını küçük daireler halinde çıkarın.
2- Bütün meyveleri yıkayın. Kivi ve şeftalinin kabuklarını soyup kaşık yardımıyla küçük toplar yapın.
3- Pürenin geri kalanını (üzüm hariç) küçük parçalara ayırın ve tüm meyveleri derin bir kapta karıştırın.
4- Meyve salatasını önceden hazırladığınız karpuz kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğutun ve servis yapmadan hemen önce çikolata sosu ile gezdirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın