Kayısı Marmelatı Tarifi, Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır?
Kayısıları yıkayıp süzüyoruz, ortadan ikiye kesip ortasını çıkarıyoruz.
Dolap rendenin en iyi kısmıdır
Senin boyutun bir ve bir
Marmelatı pişireceğimiz tencereye bir kase kıyılmış kayısı ve bir kase rendelenmiş şeker koyuyoruz.
Üç kâse doğranmış kayısı ve üç kâse şekeri bir tencereye alın.
Kaynamaya başlayınca biriken köpüğü kaşık yardımıyla alıyoruz.
Kısık ateşte 25 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
Limonlar küçükse ekliyoruz, limonlar büyükse yarısını sıkıp tencereye ilave ediyoruz.
Limon suyunu ekledikten sonra beş dakika kaynatın.
Marmelatımız kaynarken, ayırdığımız içleri kırıp bademleri çıkarıyoruz.
Bir kaseye alıp kabuğu zor olmayacak şekilde su döküyoruz.
Limon suyunu döktükten sonra bademleri ekleyin ve birlikte kaynatın.
Sıcak bir tencereye alıyoruz
Lezzetli kayısı marmelatı hazır
yemek ister misin 😋
Pastalarınıza ve kahvaltınıza marmelat koyuyoruz
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]