Kayısı (badem) reçeli nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… reçel kaynatma, reçel nasıl yapılır, turşu
Çıkış tarihi: 09-10-2007
4 5 5 1
Reçel yapmak birçok bayan için göz korkutucu olabilse de pratik yöntemler izlenirse dünyanın en kolay işlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında taze ve olgun meyvelerden yapılan reçellere doyum olmaz. Kayısı reçeli yaparken kısık ateşte pişirmeniz önemlidir. Kontrol etmezseniz taşacaktır.
Ayrıca reçel çok güzel bir hediyedir. Biz iki kişi olduğumuz için 1kg meyve ile yapılan bir reçel genelde bize fazla gelir. 3’lü paket olursa mutlaka güzelce paketleyip 1-2 tanesini ziyarete gideceğim bir arkadaşıma hediye edeceğim.
İçerik Tablosu
Kayısı reçeli (badem) tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı badem, 1 kilo. kayısı 1 kg. toz şeker yarım limon 1-2 su bardağı su
Kayısı (badem) reçeli tarifi nasıl yapılır?
Kayısıları güzelce yıkayın ve süzmek için süzgece alın. Süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir kaba bir kat kayısı ve bir kat toz şeker koyup tüm malzemeler bitene kadar pişirin. İstenirse, gece boyunca bırakın. Yeterli su kalmamışsa bir iki bardak su ekleyip ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. 40 dakika kaynattıktan sonra bademleri ekleyin (aralarında oluşan köpüğü tahta kaşık yardımıyla almayı unutmayın), reçel koyulaşmaya başlayınca içine yarım limon sıkın ve 5 dakika kaynatın. Daha fazla dakika. Ilık reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]