Kayısı Reçeli Tarifi için,
Kayısıları önümüze alıyoruz, reçel yaptığımız yere bir tencere, diğer tarafa da bir tas su koyuyoruz ığdır kayısıları iri olduğu için dörde bölüp tencereye alıp koyuyoruz. su ile bir kapta tohumlar.
Kayısılar bitene kadar devam ediyoruz.
Kayısıları koyduğumuz tencereye su ve şekeri koyup çekirdeklerini kırmaya başlıyoruz.
İçindekileri su dolu bir kavanoza koyuyoruz ve kırma işlemi bitince kabukları yıkayıp tencereye atıyoruz.
Ocak kaynamaya başlayınca ocağı biraz indiriyoruz.
Suyu süzülüp süzüldüğünde limon suyunu ekleyin ve beş dakika pişirin. Çok kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara koyuyoruz.
Ağzını sıkıca kapatıyoruz, ters çeviriyoruz, bir yere koyuyoruz, 6-7 saat sonra düzeltiyoruz, buzdolabına veya güneş görmeyen serin bir yere koyuyoruz ve zaman kaybediyoruz.
Not: Aşağıda resimlerle gösterdim.
Kayısı Reçeli hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]