Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır (Adım Adım)

Merhaba kayısı reçeli severler umarım bu tarifi görürsünüz.

Öncelikle kayısı seçerken sert ve olgun olanları tercih etmelisiniz.

Kayısıları yıkayıp süzüyoruz.

Bunu genellikle küçük meyve kutularında yaparız. Yıkanması ve boşaltılması kolaydır.

Yaşadığım yerde, ağacın ortasını çıkarmak için ağaç dalları kullanıyorlar.

Biz yeni nesil, işi kolaylaştırdık ve çimle yapıyoruz.

Kayısıların başına pipeti batırıp altını yakıyoruz ve çekirdeğini kolayca çıkarıyoruz.

İsterseniz ikiye bölebilirsiniz.

Ama biz bunu hep böyle yapıyoruz.

Derin büyük bir tencereye çekirdekleri çıkarılmış kayısıları ekliyoruz.

Tüm çöp toplama işlemi bittikten sonra üzerine biraz toz şeker dökelim ve serin bir yerde veya dolapta saklayalım. akşam şekeri

Kaybedersen sabaha kadar bekleyebilirsin.

Ancak en az 6,7 saat beklemeli ve suyunu banttan tahliye etmelidir.

Şekeri kendimiz eritip senin silahında fırına götürebiliriz.

Kaynamaya başlayınca kaynamamasına dikkat edin.

Kaynama başladığında orada sarı kabarcıklar oluşur ve kuru bir kaşık yardımıyla kabarcıkları giderin.

Böylece reçeliniz çok sarı olacaktır.

Reçelim yaklaşık 45 dakika.Kullandığınız kayısının cinsine göre kaynatma derecesini değiştirirseniz daha iyi olur. Ayrıca alt kısma dikkat edin.

Reçel 1/2 saat kaynayınca limon tuzunu ekleyip 10 dakika pişirin, kaynatıp tencerenin altını kapatıyoruz.

Su olmayan bir yerde soğumasını bekleyelim. Sabitlenmiş reçeli kuru kavanozlara dolduruyoruz ve ışık almayan serin bir yerde veya buzdolabında saklıyoruz.

Umarım dener ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Not: Kullandığınız kayısılara göre şeker ekleyebilirsiniz.

Kayısılarımı dalda kavurdum ve çok şekerliydiler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın