Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Çok geç olmadan nefis bir kayısı reçeli yapıyoruz.

Kayısı reçelini yapmak için önce kayısıları güzelce yıkayıp ortadan ikiye kesip tencereye koyuyoruz.

1 kg şeker dökün ve 1 gece bekletin.

Kayısıların çekirdeklerini kırıp çıkarıyoruz, kayısıların içinden çıkan bademleri bir kaseye alıp suyu koyup bekletiyoruz.

1-2 saat bekledikten sonra badem kabuğunu yıkıyoruz.

Ertesi gün kayısılar suda ıslanırsa hemen ocağa alıp kaynatmaya başlıyoruz, dilerseniz küçük dulun üzerine çay suyu ekliyoruz.

Kaynamaya başladığında, biriken baloncukları alıyoruz.

Tereyağını bezelyelerle aynı şekilde döküp kaynatmaya devam ediyoruz.

1 limonun suyunu sıkın ve beş dakika kaynatın.

Sıcak bir kavanoza koyduk

Kayısı reçeli hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın