Kayısı şekeri nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Fındıklı, Kayısılı, Kayısı Tatlısı, Kayısılı Kayısılı, Kolay Tatlı, Nadim, Susamlı, Tarifleriniz
Çıkış tarihi: 01-04-2009
4 5 5 1
Birbirinden güzel tariflerimizi paylaşmaya devam ediyoruz, Asma Hanım ikinci harika tarifiyle karşınızda…
İçerik Tablosu
Kayısı tatlısı tarifi malzemeleri
- 1 kg kuru kayısı 400 gr şeker 2 yemek kaşığı susam 200 gr. Badem veya ceviz 2 litre su Yarım limonun suyu Krema
Kayısı tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Kuru kayısıları yıkayıp temizledikten sonra geniş bir tencereye alın. Su, şeker ve kayısıları bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kayısılar yumuşayınca tencereden alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Kayısıları bıçakla açıp içlerini badem veya cevizle doldurun. Kayısıları bir tepsiye dizip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kayısıların üzerine pişirdiğiniz bal mumu ile hafifçe pişirdiğiniz şerbeti dökün ve soğuyunca üzerine susam ve krema serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]