Kayısılı pasta nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Dondurma Tarifleri, Dondurma Lezzetleri, Dondurma Tatlıları, Meyveli Turtalar, Milföy Tarifleri, Milföy Tarifleri, Yaz Tarifleri, Dondurma Tarifleri
Çıkış tarihi: 06-05-2012
4 5 5 1
Sıra dondurma tariflerine geldi. Dondurmanın yanında yapılabilecek en lezzetli ve pratik ikramlardan biri de kayısılı böreklerdir.
Pratik tarifler ve küçük Tarifler.net.tr ile sevdiklerinize şık tarifler hazırlayın. Dilerseniz bu lezzetli ikramları kendi Carte d’Or soslarınızla tatlandırabilirsiniz.
Carte d’Or’unuzu alın ve doğru mutfağa gidin!
İçerik Tablosu
Kayısılı börek tarifi malzemeleri
- 4 adet tart hamuru, 4 yemek kaşığı kayısı reçeli, 1 yumurta sarısı, 1 top carte d’or klasik fıstıklı ve çikolatalı dondurma, 1 yemek kaşığı pudra şekeri.
Kayısılı tart tarifi nasıl yapılır?
Milföy hamurunu bir bardak su ile halkalar halinde kesin ve ortasına kayısı reçelini koyun. İkinci kat olarak koyacağınız milföyün ortasını yine daha küçük bir kap ile kesin ve üzerini marmelat ortada kalacak şekilde kapatın. 25-30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Yumurta sarısını çırpın ve hamurun üzerine sürün. 200 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Mini çöreklerinizi servis tabağına alın ve üzerlerine pudra şekeri serpin. Bir top dondurma koyun ve servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]