Kayseri usulü içli köfte

Kayseri İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Parçalama ücreti:

  • 700-800 gr dana kıyma
  • 4 büyük soğan
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 10 adet kırık ceviz

Harici şarj: (220 ml bardak ölçüsü)

  • 3 su bardağı köfteli bulgur
  • 1 çay kaşığı irmik
  • 3 su bardağı kaynar su
  • (50 gr yağsız, yağsız kıyma)
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • biraz karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • Yoğurulurken bir su bardağı soğuk su ilave edilir.

domates sosu:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

yağda kızartmak;

  • 3 yumurta

İçli köfte tarifi ile Kayseri köftesi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kıymayı bir gece önceden hazırlarsanız tamamen donmuşsa yapımı daha kolay olacaktır.
  2. Kıymayı tavaya alın ve suyu eriyene kadar pişirin, ardından tereyağını ve ince doğranmış soğanı ekleyip birlikte kavurun.
  3. Salçayı, baharatları, ince kıyılmış maydanozu ve son olarak kıyılmış cevizleri ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Dış hamur için bulguru ve irmiği derin bir kaba alıp 3 su bardağı kaynar su döküp kapağını kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
  5. Ardından salçayı, baharatları ve yumurtaları ekleyip iyice yoğurun.
  6. Bu arada dış harca kıyma ekliyorsanız un miktarını biraz artırın. Kayseri’de dış harca biraz kıyma eklenir.
  7. Hamuru yoğururken ara ara soğuk su ilave ederek hamur haline gelene kadar 15-20 dakika yoğurun.
  8. Elimize aldığımızda çok yumuşak ve kuru bir dokuya sahip olmayacak.
  9. Birkaç küçük mandalina parçasını yırtın, parmağınızla mümkün olduğunca gevşetin, ardından kıymayı içine koyun ve kapatmak için dikkatlice yuvarlayın.
  10. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kapattığınız yerlerin üst üste gelmemesi ve yoğun kalmasıdır.
  11. Tamamen yuvarladıktan sonra derin bir tencerede kaynayan suya biraz tuz ekleyin ve köfteleri orta-kısık ateşte 5 dakika pişirin ve ardından çıkarın.
  12. Daha sonra yumurtaları çırpıp köfteleri kızarttığınız yağda kızartın. Sos veya limon ile servis edilir. Keyfini çıkarın 😊.

Kayseri usulü içli köfte tarifi resimli

  • tatlı tarifi
  • duyarlı
  • Kayseri
  • kıyma tarifleri
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda

sonraki haber:

Mantar Soslu Tavuk (Öyle değil!)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın