Kayseri Yağlama (Sebit) Tarifi – My Sweet Food

Kayseri (Şebit) Yağı Üretim Süreci, Kayseri (Şebit) Yağı Nasıl Üretilir?

Süt, su, maya, şeker bir kapta karıştırılır.

Yağ ve tuz da eklenir.

Daha sonra un yavaş yavaş eklenir.

Güzel, yumuşak bir hamur elde ettiğinizde ağzınızı bir kıskaçla kapatın ve 30 dakika bekletin.

Bunu yapmak için kıymayı tavada hareket ettirmeye başlıyoruz.

Tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.

Robota çektiğimiz soğan, biber ve sarımsağı ekliyoruz. Pişirmeye devam ediyoruz.

Doğranmış domatesleri ve salçayı da ilave ediyoruz. Tuz ve baharatları ekleyin. 1 su bardağı sıcak su ekleyip 10 dakika pişirin.

Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Tepsi büyüklüğünde açıp ekmek yapıyormuş gibi pişiriyoruz.

Pişen ekmeğin üzerine iç çamurumuzu sürüyoruz.

Diğer temeli atıyoruz. Harcımızı oraya koyuyoruz. Bu şekilde 12 üssü tamamlıyoruz.

4 parçaya böldükten sonra üzerini yoğurt ve domates sosu ile süsleyip servis edebiliriz.

Kayseri Yağlama hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın