Bildiğiniz gibi Kurban Bayramı geldiğinde Kayserili gibi ilk yapmak istediğim şey sucuk çünkü özellikle kahvaltı veya akşam yemeklerinde sofraların baş tacı oluyor ve günü kurtarmanızı sağlıyor. Bir Kayserili olarak içi kurbanlık etle doldurulmuş sucuğu hem sağlıklı hem de lezzetli buluyorum.
Öncelikle kurban etinden ayırdığımız 10 kilo yağsız eti herhangi bir kıyma makinesine alıp tek seferde eti öğütelim. Yarım saat güzelce yürüyelim, 12 saat dinlenelim.Dinlendiğimiz yer güneş görmeyen serin bir yer olmalı yoksa etimiz acı veya kokulu olabilir.
Dilerseniz kendi ellerinizle sosis topları yapıp dondurucu poşetlere koyup kendi ellerinizle yakabiliriz.
Bunu yapmak istemiyorsan, cesaretini toplayıp istediğin sosisi doldurabilirsin. Benim yaptığımı yaparsanız tavada istediğiniz kadar bekletip istediğiniz zaman çıkarıp tavada kızartıp yumurtayı kırabilirsiniz.
Bilinen bir yöntemdir, deneyenlere afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]