kazandibi tarifi


Kazandibi Tarifi için Malzemeler

  • 1,5 kilo süt
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı şeker (ayrıca tepsiye bir su bardağı fazla şeker dökülür)
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı (tepsiyi yağlamak için ayrıca ½ çay kaşığı tereyağı)
  • vanilya

kazandebi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce çekmecemizi hazırlayalım, kenara alalım. Tepsiyi biraz ısıtın ve her bir parçayı tereyağı ile yağlayın.
  2. Daha sonra üzerine eşit şekilde bir çay kaşığı şeker serpin. Tepsiyi biraz hareket ettirerek şekerin her tarafına eşit dağılmasını sağlıyoruz.
  3. Ardından sütü ocağa alıyoruz. İçine un, şeker ve nişastayı koyduktan sonra göz haline gelene kadar kaynatın.
  4. Kaynadıktan sonra altını kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyin ve karıştırın. Bu karışımdan 3 yemek kaşığı tepsiye eşit şekilde dökün. Bu aşama biraz dikkat gerektirir.
  5. Sonra ateşi yakıp tepsiyi kalbiyle kızartıyoruz.
  6. Muhallebi tepsiye yapışmaya başlayınca pişmemiş kısımları bir kaşık yardımıyla ateşe alıp her tarafını hafifçe yakmaya bırakıyoruz.
  7. Daha sonra kalan pudingi 5 dakika mikserle çırpıp tepsiye eşit şekilde döküyoruz.
  8. Bir gün buzdolabına koymanın daha iyi olduğu ortaya çıktı. Daha sonra bıçak gibi bir kesici ile alttan kazıyarak istediğimiz şekli veriyoruz. Afiyet olsun.

resimli kazandebi tarifi

  • tatlı tarifi
  • eşit tarifler
  • harika
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

şekerlik

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın