Kazandibi nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası…
Çıkış tarihi: 31.10.2007
4 5 5 1
Bu yanık tadı seviyorum: aynı zamanda hem hafif hem de lezzetli. Yapması zor değil. En önemli püf nokta muhallebiyi tepsiye döküp altını kızarttıktan sonra soğumasını beklemek. Bu aşamadan sonra ister sadece dilimleyerek isterseniz rulo şeklinde servis edebilirsiniz. Hoşgeldiniz
İçerik Tablosu
Kazandibi tarifi malzemeleri
- 1 litre süt 1-1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı pirinç unu 1 paket vanilya 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri 50 gram. Ghee
Kazandibi tarifi nasıl yapılır?
Geniş bir tencereye 1 su bardağı unu eleyin ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. 1 litre soğuk sütü ekleyip pirinç unu ve şeker eriyene kadar karıştırın. Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Vanilya ve yağı ekleyip mikserde 5 dakika çırpın. Büyük bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Pudra şekerini her tarafını kaplayacak şekilde tepsiye eleyin. Bu tepsiye muhallebiyi yayın ve dökün. Ocağı orta ateşte açın ve tavayı ateşin üzerine getirin (kazan tabanı iyice kızarana kadar). İyice soğuduktan sonra dilimler halinde kesip rulo yapın ve servis tabağına alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]