Kediler için kremalı dilli börek tarifi nasıl yapılır?

40 dakika. Hazırlanma zamanı

Bugün lezzetli pasta kreması ile lezzetli bir pasta yapacağız. Kedi dilli kek severler bu tarifi mutlaka tarif defterinize eklemelisiniz. İlk olarak, kedi dili kek tarifi için malzemelerle başlayacağız. Bu arada pastacı kremasını sadece bu tarifte değil her türlü pasta tarifinde kullanabilirsiniz. Ya da istediğiniz kadar meyve gevrekleri ve dilimleri ile milkshake tatlısı olarak yiyebilirsiniz.

Dersler

  • 1 kutu kedi dili bisküvi
  • 6 buçuk su bardağı su + yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 75 gr tereyağı (yaklaşık 3 yemek kaşığı)
  • 1 paket (200ml) krema
  • 2 kutu vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı reçel
  • üzeri için hindistan cevizi

kilit nokta

Mısır nişastası yerine buğday nişastası da kullanabilirsiniz.

Kullandığınız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Pasta kreması hazırlandıktan sonra buzdolabında bir gece bekletilmelidir. Ayrıca kek hazır olduktan sonra kedi dil bisküvisinin yumuşaması için bir gece daha beklenmesi tavsiye edilir. Bu tarifi kullanırken bekleme süresini unutmayın.

Kedi dilli bisküviler süte batırılarak yumuşatılabilir. Süt yerine kahve veya meyve suyuna batırarak da yumuşatabilirsiniz. Farklı tatlar da deneyebilirsiniz. Örneğin bir bisküviyi şeftali suyuna batırıp şeftali dilimleri ile pastanızı yapabilirsiniz.

Pastayı hazırlamak için payreks yerine kalıp da kullanabilirsiniz.

Kremalı kedi dilli kek tarifi

1. Kremayı yapacağınız tencereye iki su bardağı sütü ekleyin.

2. Sütün içine bir çay bardağı nişasta, bir su bardağı un ve bir su bardağı toz şeker ekleyin ve pürüzsüz, topaksız bir kıvam alana kadar karıştırın.

3. Pürüzsüz hale gelince, 3 yumurta sarısını ekleyin ve sarısı tamamen sütte kaybolana kadar karıştırın.

4. Hazırladığınız karışıma 3 su bardağı daha süt ilave edin, karıştırın ve kremayı pişirmek için ocağa alın.

5. Kremayı önce orta ateşte daha sonra ısınmaya başlayınca kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Krem tamamen pürüzsüz bir dokuya ulaşmalı ve kalın bir kıvam almalıdır.

6. Krema yumuşadıktan sonra ocaktan alın, tereyağı ve 2 paket vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

7. Kremayı cam veya seramik bir kaba alın. Havadar ve kremsi olmaması için kremin yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde yapışkan bir tabaka uygulayın. Streç filmi kremin tüm yüzeyi ile doğrudan temas edecek şekilde yerleştirmeye özen gösterin.

8. Kremayı buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.

9. Beklediğiniz kremayı buzdolabından alın.

10. Kalın bir kıvamda olduğunu göreceğiniz kremayı mikserin düşük ayarında parçalayıp yumuşatın.

11. Blenderden geçerken 1 paket (200 ml) hazır kremayı azar azar ekleyerek karıştırın.

12. Yarım çay bardağı sütü tekrar azar azar ekleyip blender ile karıştırmaya devam edin.

13. Kremanız hazır, pastayı payrekse veya kalıba koymaya başlıyoruz.

14. Büyük bir kaseye koyduğunuz sütle kedi dil bisküvilerini ıslatın ve inimin üzerine katlayın.

15. Kremanın yarısını bisküvinin üzerine koyun ve eşit olarak dağıtın.

16. Reçel veya ince kıyılmış meyve parçalarını kremanın üzerine tercihinize göre yayın.

17. Islak kedi dillerini başka bir süt tabakasına batırarak reçel veya meyve dilimlerinin üzerine yerleştirin.

18. Kremanın diğer yarısını bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayın.

19. Pastanın üzerini hindistan cevizi, reçel, meyve veya fındıkla dilediğiniz gibi süsleyin.

20. Mümkünse hazırladığınız keki buzdolabında en az 1 gece veya 6 saat bekletip servis yapın.

Afiyet olsun.

kremalı kedi dilli kek nasıl yapılırReçel ile vahşi nane şekeri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın