kek katmanları

Yuvarlanan Börek Katmanları Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı ılık su
  • 1 bardak çaydan 1 çubuk yağ eksik
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı için ayırın)
  • 4 – 4,5 su bardağı un

arasında:

  • 150 gram tereyağı
  • çedar peyniri
Kat kat rulo pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bir karıştırma kabında ılık süt, toz şeker ve mayayı karıştırın.
  2. Ilık su, yumurta akı, tuz alıp karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Toplamda 4-4’üm. Ben yaklaşık 5 su bardağı un kullandım.
  3. Hazırlanan hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Süre sonunda hazırlanan hamur ikiye ayrılır.
  5. 1-2 cm kalınlığında oklava ile açılır.
  6. Fırça yardımı ile her tarafına yumuşak tereyağı sürülür.
  7. Açıp diğer hamurun üzerine yerleştirin. Tereyağı tekrar yerleştirilir ve bir ruloya sarılır. Hazırlanan hamur uzun rulolar halinde 3 boy olacak şekilde kesilir.
  8. Plastik sargı ile kaplanmış uygun bir tepsiye koyun ve 10-15 dakika dinlendirin.
  9. Rahat hamur 3 parmak aralıklarla kesilir.
  10. Kesilen hamur avuç içi büyüklüğünde rulo ile büyütülür, aralarına peynir konur ve ortadan ikiye katlanır.
  11. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  12. Tepsiye 10-15 dakika maya koyduktan sonra üzerine yumurta sarısını koyun ve 190 derecede 30-35 dakika altın rengi olana kadar pişirin. İnce kat hamur işlerimiz servise hazır. memnuniyetle❤🤗.

Fotoğraflı rulo pasta katmanları tarifi

“Börek Dizimi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın