Yuvarlanan Börek Katmanları Tarifi Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı ılık su
- 1 bardak çaydan 1 çubuk yağ eksik
- Bir paket varsayılan kuru
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (sarısı için ayırın)
- 4 – 4,5 su bardağı un
arasında:
- 150 gram tereyağı
- çedar peyniri
Kat kat rulo pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bir karıştırma kabında ılık süt, toz şeker ve mayayı karıştırın.
- Ilık su, yumurta akı, tuz alıp karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Toplamda 4-4’üm. Ben yaklaşık 5 su bardağı un kullandım.
- Hazırlanan hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Süre sonunda hazırlanan hamur ikiye ayrılır.
- 1-2 cm kalınlığında oklava ile açılır.
- Fırça yardımı ile her tarafına yumuşak tereyağı sürülür.
- Açıp diğer hamurun üzerine yerleştirin. Tereyağı tekrar yerleştirilir ve bir ruloya sarılır. Hazırlanan hamur uzun rulolar halinde 3 boy olacak şekilde kesilir.
- Plastik sargı ile kaplanmış uygun bir tepsiye koyun ve 10-15 dakika dinlendirin.
- Rahat hamur 3 parmak aralıklarla kesilir.
- Kesilen hamur avuç içi büyüklüğünde rulo ile büyütülür, aralarına peynir konur ve ortadan ikiye katlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Tepsiye 10-15 dakika maya koyduktan sonra üzerine yumurta sarısını koyun ve 190 derecede 30-35 dakika altın rengi olana kadar pişirin. İnce kat hamur işlerimiz servise hazır. memnuniyetle.
Fotoğraflı rulo pasta katmanları tarifi
“Börek Dizimi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]