Kek – Kuru Meyve Dilimli Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Brownie tarifi, en sevdiğim bisküvi olan tereyağlı kekin hafif tatlı versiyonu gibidir. Genellikle İngilizlerin tadı çok nötr olduğu için (ne tatlı ne de tuzlu diyelim) kahvaltıda, beş çayı ya da brunch’ta reçelle birlikte tükettikleri hamur işidir. Benim versiyonum kuru meyveli tereyağlı kurabiye.

Aşureden beri kıyılmış fındık kullanıyorum ama siz dilerseniz kuru kiraz veya üzüm de kullanabilirsiniz. Bu tarifin birçok farklı versiyonu var. Hatta pastacılık okulumdan aldığım bir tarifte içine yoğurt katılmış. Ama dediğim gibi çilek reçeli ile de denenmeli çünkü tadı o kadar tatlı değil.

Şimdi hamuru toparlamak biraz zahmet ister diyeceğim, ne zaman bir hamur tarifi verseler toparlaması kolay diyeceksiniz 🙂 Ama öyle söylemeyin 🙂 Bence yapacaksınız. bu tarifi seviyorum

Paketlemesi 10 dakika, pişirmesi 15 dakika… Dünyanın en sevilen çay ve kahve tariflerinden birini King of the World’den 25 dakikada hazırlıyorsunuz. Üstelik misafirlerinizi hayran bırakıyorsunuz.

Bu haftanın ilk tarifi kuru meyveli kek bu hafta en çok denenen tariflerden biri olacak sanırım.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Hepinize kocaman öpücükler.

Aşk…

Kek Malzemeleri – Kurutulmuş Meyve Dilimli Kek Tarifi

    2 su bardağı un ½ paket kabartma tozu (5 gr) 2 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı krema (100 ml) 50 gr tereyağı 5 yemek kaşığı doğranmış kuru meyve

Kek – Kuru Meyve Dilimli Kek Tarifi nasıl yapılır?

Un, toz şeker, kuru meyve parçaları ve kabartma tozunu bir karıştırma kabında karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız tereyağını ince ince kıyın. Krema ile karıştırma kabına ekleyin. Hamuru elinizle yoğurarak toplayın (tart hamuru gibi). Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıvı yağı yayın ve hamuru tepside merdane yardımıyla 1,5-2 cm kalınlığında açın. Bıçakla 8 parçaya kesin. 190 derece fırında 15-17 dakika pişirin. Ekmek tamamen soğuduğunda kağıttan çıkarın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın