Kentucky Kızarmış Tavuk Tarifi Malzemeler:
- 2 tavuk göğsü
sosu için
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı/sıvı yağ
- Yarım su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 2 diş sarımsak
tavuk dışarıda.
- 150 gram mısır gevreği
- Yarım su bardağı peksimet
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
Kentucky Fried Chicken (çıtır tavuk) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tavuk göğüslerini iki parmak kalınlığında keselim ve hazırlayalım.
- Sos için önce yumurta, sıvı yağ, un, yoğurt, sarımsak, baharat ve tuzu bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Tavukların üzerine hazırladığımız sosu dökelim ve 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
- Fasulyeleri robottan çekelim. Mısır gevreklerinin üzerine galeta unu ve kırmızı toz biberi dökelim ekmek hamurumuz hazır.
- Marine edilmiş tavuğu ekmek hamuruna batırıp fırın tepsisine yerleştirelim.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Resimlerle Kentucky Fried Chicken (Ekmekli Çıtır Tavuk) tarifi
Kentucky Kızarmış Tavuk (Fırında Çıtır Tavuk) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]