Kereviz Dolması Tarifi – Tariflerim

Kereviz Dolması Tarifi için,

Kerevizin koyu renkli kabuğunu çıkarın ve limonlu sıcak suda 15 dakika pişene kadar kaynatın.

Daha sonra çıkarıp soğuyunca üstten kapağını açıp bıçak ve kaşık yardımıyla güzelce çekiyoruz.

Bir tavaya zeytinyağını koyuyoruz soğanları yemeklik serpiyoruz ve biraz kavuruyoruz.

Daha sonra küçük küpler halinde doğradığımız havuç ve patatesleri ilave ediyoruz ve ardından bezelye ve pirinci ekliyoruz.

Üzerine portakal veya mandalina ve limonu sıkıyoruz, 1 su bardağı su ekleyip pişiriyoruz.

Piştikten sonra soğanı, maydanozu ve dereotu ince ince doğrayıp içine koyuyoruz. Ardından tuzu ekleyip karıştırın.

Yaptığımız iç pişirme çamurunu kerevizin içine koyup bir tencerede yapıyoruz.

Ardından yaklaşık 2 su bardağı su ve limonlu zeytinyağı ile tekrar pişiriyoruz.

Güzel bir sunum yapıp soğuk yiyoruz 😉😋

Kereviz dolgusu hazır.

Afiyet olsun bal şeker ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın