Kereviz kısmı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İstanbul’da iki gündür inanılmaz güzel bir hava var. Nedense vücudum bu duruma çok ilginç tepkiler veriyor. Gezmek yerine bahar temizliğine başlamak için her seferinde uygun bir fırsat gibi duruyor 🙂 Bir yandan işlerimi halletmeye çalışırken bir yandan da evi temizlemeye başladım.

Temizlik mağduru El ele verip Voltron yapalım 🙂 (özellikle 80’ler çocukları Voltron’u bilir)

Şimdi diyeceksiniz ki çok çalışıyorum, zaten yoruldunuz, bir kadın kiralayın! Ayda bir, on beşte bir gel. Nedense piyasada birlikte kalınacak kadın yok ya da bu kadınları tanıyan kadınları tanımıyorum (en azından benim yaşadığım yerde). neyse benim hala umudum var 🙂

Az konuşup çok çalışan bir kadın bir gün “Merhaba Nilay beni sana yazmışlar” der ve başlar temizliğe 🙂

Bu kadar anlattıktan sonra artık asıl konumuza dönebiliriz. Dün son iki kereviz çeşidiyle farklı bir tarif denemeye karar verdim. Kerevizi sadece salata olarak veya zeytinyağı ile tüketenler için farklı ve lezzetli bir alternatif olacağına eminim.

Panelemekle ilgili tarifte detaylara yer verdim ama detaylı olarak yaptığım yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Temizliğe susamış hanımlar, 3 defa “Voltron, Voltron, Voltron!” Söyle ve sevgilerimi sun…

Kerevizli Ekmek Tarifi Malzemeler

    2 orta boy kereviz ve 1 limon

Parça için:

    2 yumurta ve 1/2 su bardağı un 2 poşet çıtır galeta unu veya 1 su bardağı galeta unu Kızartmak için sıvı yağ (galeta unu kullanıyorsanız bir tutam tuz)

Yoğurt sosunu hazırlamak için:

    1 kase yoğurt çorbası 1 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş) 1 tutam ince kıyılmış maydanoz Tuz, pul biber

Kereviz tarifi nasıl yapılır?

Yıkadığınız limonu sıkın ve geniş bir kapta 2-3 parçaya bölün. Suyla doldurun ve bir kenara koyun. Kerevizi soyup yıkayın ve 1 cm kalınlığında kesin (çok iri olan kerevizi ortadan yarım ay şeklinde kesin). Her bir parçayı keserken kararmaması için limonlu suya koyun. Kerevizin tamamı bittiğinde kerevizi limonlu suyla tencereye aktarın. Ocağı açmadan önce limon kabuklarını alın. Kerevizi yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kaynatın. (Fazla pişirmemeye dikkat edin, solabilirler.) Yumuşayan kerevizi süzün. 3 tabağı yan yana tabağa dizin. Birinci tabağa unu, ikinci tabağa çırpılmış yumurtaları ve son tabağa da çıtır ekmek kırıntılarını koyun. Süzülen kerevizleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak da çıtır çıtır galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kereviz kızarırken sos için tüm malzemeleri karıştırın. Kızaran kerevizi bir tabağa alıp üzerine sosu gezdirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın