Kereviz Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır?

10 dak.

Hazırlama Süresi

Kış aylarının en yararlı sebzelerinden kereviz ile yapılan en güzel tariflerden biri kereviz salatasıdır. Çiğ kerevizle pişirmeden yapılan bu nefis salatanın çok çeşitli malzemelerle yapılması mümkün. Ben bugün sizinle en kolay ve az malzemeyle yapabileceğiniz versiyonunu paylaşacağım. Akşam yemeklerine, çay saatlerine her türlü sofraya yakışan kereviz salatası tarifi ve tarif için gereken malzemeler şu şekilde.

Malzemeler

  • 2 adet kök kereviz
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

Kereviz Salatası Tarifi

1. Kerevizlerin kabuklarını soyun ve limon suyu ile ovalayıp, rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

2. Elmayı arzunuza göre rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın.

3. Sarımsağı ezin ve tuz ile birlikte süzme yoğurda karıştırın.

4. Genişçe bir kabın içine rendelediğiniz kereviz, elma, süzme yoğurt ve mayonezi alın ve karıştırın.

5. Salatayı sunum kasesine alın ve üzerini ceviz içi ve dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Püf Noktası

Kereviz salatasına arzunuza göre portakal kabuğu rendesi, havuç rendesi, ince ince kıyılmış taze nane, kuru üzüm ve dijon hardal gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın