Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır?

15 dak.

Hazırlama Süresi

Kereviz en faydalı sebzelerden biri. Ama kerevizin kendisini kullanıp sapı ya da yaprağını kullanmıyorsanız inanın hem sağlık hem de lezzet açısından çok şey kaçırıyorsunuz. Kereviz yaprakları ile hazırladığım bu salatanın tadı sizi çok şaşırtacak. Hiç beklemediğiniz kadar lezzetli kereviz yaprağı salatası tarifi mutlaka tarif defterinizde yer almalı. Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden afiyet olsun.

  • 1 adet havuç
  • 1 kg kerevizin yaprakları ve sapı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limonun suyu
  • 200 gram konserve mısır
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi (opsiyonel)

Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi

1. Havucu rendeleyin.

2. Kereviz yaprakları ve saplarını ve maydanozu ince ince doğrayın. Kereviz saplarını da ince ince doğramaya özen gösterin ki tek başına lezzeti öne çıkmasın.

3. Mısırı ekleyin.

4. Bir kasede limon suyu, nar ekşisi, tuz ve zeytinyağını karıştırarak salata sosunu hazırlayın.

5. Salatanın üzerine sosu gezdirin, karıştırın ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Püf Noktası

Damak zevkinize göre salatayı ekleyeceğiniz malzemeleri çeşitlendirebilirsiniz. Taze soğan, taze nane, turp gibi malzemeler ekleyerek farklı lezzetler yakalayabilirsiniz.

Konserve mısır miktarını kalori kısıtlaması yapmıyorsanız arttırabilirsiniz. Bu salata mısırı bol olduğunda daha da bir lezzetli oluyor.

Bu salata et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Aynı zamanda etli dolma ya da sarma gibi yemeklerle de sunabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın