Nasıl pasta yaparsın? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 90 dakika, Balıkesir, Buğday, Kesek, Kesek Kazanı, Manisa, Yöresel Yemek, Tarifleriniz
4 4,75 5 1
Yavaş yavaş yarışmaya katılan ancak sitede yayınlama şansı bulamayan tarifleri eklemeye başladım. Ben üniversitedeyken bulunduğum şehirdeki düğünlerde mutlaka pişirilirdi. Sağlık sizin elinizde Aşk Hanım.
İçerik Tablosu
Kurabiye tarifi malzemeleri
- Yarım kilo. buğday 1 tavuk göğsü 1 kuru soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber
Kek tarifinizi nasıl yapıyorsunuz?
Bir gece önceden buğdayı bir tencereye alıp iki parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin ve ıslatın. Ertesi gün yıkanan buğdayın üzerine 1 litre yani 5-6 bardak su dökülerek bir tencerede kaynatılır. Diğer yandan bir tavada iri kıyılmış tavuk ve ince kıyılmış kuru soğan kavrulur ve tenceredeki asuriye buğdaya ilave edilir ardından 5-6 su bardağı su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Tavuk pişince tencereden alın ve bir tarafını bir kaseye ince ince doğrayın. Daha sonra buğdaya tuz, karabiber ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin. İyice kaynayıp malzemeler yumuşayınca ocağı kapatın ve ısınmasını bekleyin. Daha sonra kaşar tencereden alınarak bir kasede tahta kaşık yardımıyla ezilir veya kolaylaştırmak isteyenler için robottan geçirilir. Ve böylece yarım bardak zeytinyağında 4-5 dakika kızartılan salçalı sos iyice koyulaşan ketçabın üzerine dökülür (tabii beğeninize göre).
Yazan: aşk
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]