Bu tarifte ben pişmiş ve arta kalan kestane kullandım ama siz pişmiş kestane veya kestaneyi nasıl pişirilirse pişirilsin kullanabilirsiniz.
Tarife başlamadan önce kestaneleri doğrayalım ve kenara alalım.
Yumurta ve şeker 3 dk. Çok hızlı çırpalım.
Süt, su ve yağı ekleyip 10 saniye çırpalım ardından kuru malzemeleri ekleyip kek iyice dövülene kadar çırpmaya devam edelim.
Hazırlanan kek hamuruna kıyılmış kestaneleri ekleyin ve hamuru bozmadan kaşıkla karıştırın.
Daha sonra hamuru yağlama ve un kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testinden geçene kadar kekimizi pişiriyoruz.
İlk 30 dakika. Fırın kapağını açmayın.
Kek piştikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Kestane keki hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]