Kestane ve bademli saray pirinci


Kestane ve Bademli Saray Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı Osmanlı pirinci
  • 15 adet çiğ tuzsuz badem
  • 15 haşlanmış kestane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • iki bardak su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Badem ve kestane kızartmak için

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pirinç sarayı bademli kestane tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletelim, kestane kabuklarını soyup bütün halde bırakalım ve yağı tavaya alalım.
  2. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı koyup bir dakika kavuralım.
  3. Rendelenmiş havuçları ekleyin ve bir dakika daha kızartın.
  4. Beş dakika beklettikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinci ılık turşuya koyup karıştıralım ve üzerine sıcak suyu ekleyelim.
  5. Kısık ateşte kavurduğumuz bademleri ekleyelim, kestaneleri ekleyelim, tekrar karıştıralım, tuz ve baharatları serpelim, karıştıralım, ocağın altını çevirelim.
  6. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim, pişince ocağı kapatalım, kağıt havlu koyup demlenelim, dilerseniz tavuk suyu veya et suyu da kullanabilirsiniz.

Kestane ve bademli pirinç sarayı tarifi

  • Badem
  • tatlı tarifi
  • kestane
  • kek tarifleri
  • pilav
  • kale:
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
sizin için seçtiklerimiz


yemek tarifleri


Airfryer’da kolay kahvaltı


yemek tarifleri


Çikolatalı pamuk gözleme


yemek tarifleri


Yarım çay bardağı sıvı yağ ile harika kahvaltılık kekler (video)


yemek tarifleri


Maydanozlu kahvaltı salatası


yemek tarifleri


Kahvaltıda 10 dakika domatesli ekmek (video)


yemek tarifleri


Yeşil mercimekli bulgur pilavı

sonraki haber:

Kahvaltıda 10 dakika domatesli ekmek (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın