Kıbrıs’ta Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynattıktan sonra havalandırıcıyı kapatıp soğumaya bırakın.
Kreması için sütü bir tencereye alıp ocağa koyalım, kaynayınca ocağı kapatalım.
Bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri çırpın, unu ekleyin ve iyice çırpın.
Yarım su bardağı sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve bir elinizle çırpın. Yarım bardak suyu tekrar ekleyip karıştırdıktan sonra. Bu karışımı süte yavaş yavaş ekleyin ve bir elinizle çırpın, kaynayınca ocağı kapatın.
Tereyağı, vanilya, limon kabuğu rendesini ekleyip soğumaya bırakın. Kek için yumurtaları ve şekeri bir kaba ekleyip diğer malzemeleri karıştırıp harcıma dökelim
160 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
Kek soğuyunca suyunu dökelim
O halde soğuk kremayı mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım, kremayı dökelim, buzdolabında 4 saat dinlendirelim, bol hindistan cevizi ile servis edelim.
Lezzetli Kıbrıs yemekleri hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]