Hepinize hayırlı ramazanlar dilerim.
Kıbrıs tatlısı özellikle soğuk suyu ve bol kaymağı ile yiyenleri çok sevindiren bir tatlıdır. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz sofralarınızın tacı olabilecek lezzetli bir tarif.
Kıbrıs tuzunu pişirmek için önce suyu hazırlamalıyız. Çünkü suyunuz soğuk olmalı. Şeker ve suyu bir tencereye aldıktan sonra kaynayıncaya kadar karıştırın, ardından altını kapatın, vanilyayı ekleyin ve soğumasını bekleyin. Şerbetimiz tamamen soğuk olmalı
Kek malzemeleri için derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım, diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Büyük şişko borcama kek çamurumuzu dökelim.
Kekimizi 160 derecelik fırında 30 dakika pişirelim ama hiç bir şekilde fırının kapağını açmayın.
Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım ve kekimizi soğuk şerbetle buluşturup soğumaya bırakalım.
Kreması için krem şanti hariç diğer tüm malzemeleri bir tavada karıştırmaya başlayalım daha sonra ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim. Altını kapatıp çırpılmış kremaya ekleyin ve bir blender ile beş dakika çırpın.
Bu soğuyan pudingi sorgumlu kekimizin üzerine yayalım ve biraz daha hindistan cevizi serpelim.
Bu tatlıyı en iyi şekilde servis etmek istiyorsanız buzdolabında en az 2-3 saat soğutmanızı tavsiye ederim.
Herkese hayırlı iftarlar ve hayırlı ramazanlar dilerim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]