Kinoa Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hayatının bir tatili daha geçti. Biraz yorulduk, biraz dinlendik ve olabildiğince sevdiklerimizle vakit geçirdik.
Çok fazla yiyip içtiğimiz gerçeği var. Yeme içmeyle dolu lezzetli bir vücut ilacı reçetem var.

Kinoa, kolesterol içermeyen ve genellikle tohumları için yetiştirilen bir bitki türüdür. Çok fazla kolesterol yüklediğimiz günlerde tatmin edici bir alternatiftir.

Kendine özgü bir tadı olmadığı için içine ne eklerseniz yiyebileceğiniz bir yemek yapabilirsiniz. Ayrıca protein açısından zengin olduğu için diyet listelerinde yer almaktadır. Diyet yapıyorsanız, kalorisi yüksek olduğu için kontrollü tüketin.

Aşk…

Kinoa salatası malzemeleri

    1 çay bardağı kinoa 1,5 su bardağı su 1 orta boy havuç 1 orta boy salatalık 3-4 çeri domates 2-3 küçük turp 7-8 reyhan yaprağı 8 dal maydanoz 8 buruşuk yaprak 1-2 dal taze soğan 6-7 dal maydanoz Dereotu

Sosu hazırlamak için:

    Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz

dekorasyon için:

    Çeri domates, dilimlenmiş siyah zeytin, zeytin ezmesi, labne ve peynir

Kinoa salatası tarifi nasıl yapılır?

Kinoayı küçük bir tencereye alın. 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve 30 dakika suda bekletin. Önce süzdüğünüz kinoanın üzerine 1,5 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Yumuşak ve kabarcıklı olana kadar orta ateşte pişirin (15 dakika). Pişen kinoada fazla su varsa süzün ve soğumaya bırakın. Kinoa soğurken yeşillikleri yıkayın ve elinizle ya da ince ince doğrayın. Salatalıkları, havuçları ve turpları doğrayın. Kiraz domatesleri 2-4 parçaya kesin. Tüm malzemeleri bir salata kasesinde karıştırın. Soğuyan kinoayı ekleyin. Bir kasede salata sosunu gezdirin. Çeri domatesleri dekorasyon için ikiye bölün. Kanat şeklini vermek için küçük bir kesim yapın. Zeytin dilimini bir parça peynirle koyun. Noktaları zeytin ezmesi ile yapın. Salatayı hazırladığınız sevimli uğur böceği ile süsleyip servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın