Kiraz Likörü – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba arkadaşlar, Cumartesi akşamı eşim ve eski iş arkadaşlarımla yemeğe gittik, çok ilginç bir geceydi. Eski İngilizce öğretmenimiz de aramıza katıldı ve bana harika bir vişne likörü tarifi verdi, ben de sizinle paylaşmak istedim. Ayrıca çevrimiçi arama yaptım ve burada bazı tarifler ekledim. Birazdan evde deneyeceğim, size yazarım 🙂

Vişne Likörü

Vişne Likörü Tarifi Malzemeler

    1 kg kiraz ½ kg şeker 1 adet 70 cc konyak 1 adet çubuk tarçın

yapılışı:

Vişneleri, şekeri ve tarçını üst üste dizip kavanoza dizin. Bu karışımı ağzınız kapalı olarak çalkalayarak bir hafta kadar güneşte tutabilirsiniz. Bir hafta sonunda içine konyak ekleyip ağzını kapatıyor ve 3 ay karanlık bir yerde bekletiyor. Bekleme süresi biraz uzun ama gerçekten çok lezzetli bir alkollü içecektir. 3 ayın sonunda süzgeçten geçirip şık bir şişeye doldurabilir, servis ederken kirazla servis edebilir veya vişneyi pastanızda kullanabilirsiniz. Dilerseniz konyak yerine votka da kullanabilirsiniz ancak bu durumda tadı daha keskin olacaktır. Kirazdan daha az su salan bir meyve kullanıyorsanız, su eklemeniz gerekebilir.

2. Tarife

Malzeme:

1 kilo kiraz
300 gram toz şeker
300 gram etil alkol
2 litre içme suyu
1 çubuk tarçın
1 hindistan cevizi
4-5 lob
4-5 kakule bakla
1 gram kehribar

yapılışı:

Kirazlar güzelce yıkanır. Saplarla birlikte bir cam kaba yerleştirilirler. Alkol ve baharat ekleyin. Şeker sıcak suda eritilir ve ağzı sıkıca kapatılarak kavanoza eklenir. Güneş ve ışık görmeyen yerde 2,5 ay depolanır. Açıldığında içine bir bardak kaliteli konyak eklenir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın