Kiraz zamanı. Ağaçtan taze kirazlarla yapılan reçellerin ağızda bıraktığı tat tarif edilemeyecek kadar güzeldir.
Lezzetli bir Vişne Reçeli tarifi için, topladığımız ya da satın aldığımız kirazların saplarını temizleyip çekirdeklerini çıkaralım.
Yıkanmış vişneleri bir tencereye alıp üzerine küp şeker veya toz şeker miktarını ekleyelim. Hassas terazi ile ölçüyorum.
10 dk. Kaynattıktan sonra limon tuzu ekleyin. 30 dk. Bolca kaynatalım ve eşitlenmesi için bir gün açık bırakalım.
Nefis Kiraz Reçeli hazır.
1 kg bu ölçüdür. Reçel aldım. Onları bir kavanoza koyup mutfak dolabına koydum. 1 yıl hiçbir şey olmuyor.
Şeker gibi hissediyorsanız, hemen bir tencereye dökün, kaynatın. Şişeye dönün ve saklayın.
Afiyet olsun şimdiden 🤗🤗😚😚.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]